در بین ظروف آشپزخانه، ظروف مسی بهترین رسانای گرماست. رسانایش ده برابر ظروف استیل و شیشه ای و دو برابر ظروف آلومینیومی ست. ظروف مسی روی شعله، حرارت را یکنواخت پخش می کند و جز ظروف گران قیمت آشپزخانه به حساب می آید که ممکن است نسل به نسل در یک خانواده بچرخد. در کنار همه ی مزایای ظروف مسی، این ظروف نیازمند رسیدگی و صیقل کاری هستند. ظروف مسی به دلیل آزاد کردن یون مس در غذا، باید با لایه ای از قلع یا فولاد ضدزنگ پوشانده شوند و بعد از شستشو به سرعت خشک شوند. این ظروف اگر به روش مناسبی قلع اندود نشوند و یا از مقدار زیادی سرب برای قلع اندود کردنشان استفاده کنند، در دراز مدت به دلیل ورود یون مس به بدن، باعث ایجاد مسمومیت می گردد. یون مس ابتدا در کبد ذخیره می گردد و سپس با غلطت کمتر وارد مغز، قلب، کلیه و عضلات می شود.
مواد اسیدی، غذای ترش و حرارت دشمنان اصلی ظروف مسی هستند که باعث از بین رفتن لایه ی قلع اندود آن شده و یون مس به سرعت با غذای موجود در ظرف ترکیب می گردد. از نشانه های از بین رفتن لایه ی قلع مس می توان به تغییر رنگ مس از سفید به قرمز اشاره کرد. این ظروف را می توان با محلول سرکه و نمک و یا محلول نمک و آبلیمو براق کرد.ظروف مسی
چند سالی است که ظروف مسی از ته گنجه ها و انباری ها بیرون آمده تا جای ظروف تفلون، استیل و… را بگیرد. قدیمی ها ظرف های مسی را به دلیل وزن سنگین و رنگ متفاوت شان می شناختند و از آن برای طبخ غذا، درست کردن مربا و… استفاده می کردند. سینی های سنگین مسی هم که جای خودش را داشت…
اما این روزها ظروف مسی کاربردی دکوراتیو پیدا کرده است. البته هنوز هم ظروف مسی انتخاب بسیاری از آشپزهای حرفه ای است چون بهترین رسانای حرارت است و سریع و یکنواخت داغ می شود؛ البته هزینه ای که باید بابت این ظروف بپردازید به مراتب بیشتر است.
در بازار دو دسته ظروف مسی وجود دارد؛ ظروفی که به جنس مس است و ظرف هایی که فقط رنگ آن مسی است. برای تهیه ظروف مسی حتما سری به بازار مسگرها بزنید. این بازار رونق سابق را ندارد و بسیاری از حجره ها تعطیل شده اند. اما با کمی جست و جو در بازارهایی مثل تجریش، مغازه های سطح شهر و برندهای معتبر انواع مختلفی از این ظروف را پیدا خواهید کرد.
شاید به یاد داشته باشید که سینی های مسی قدیمی به قدری سنگین بود که اگر وسیله دیگری هم روی آن می گذاشتید، قطعا دچار درد از ناحیه دست و کتف می شدید! اما ظروف مسی جدید سبک تر هستند. شاید به این دلیل که به غیر از هزینه ای که بابت طرح آن می پردازید، فروشنده هزینه بیشتری بابت وزن ظرف از شما دریافت می کند؛ مگر اینکه از برندهایی که این ظروف را تولید می کنند خرید کنید که در این صورت ماجرا فرق می کند.